-
40 g havervlokken
-
150 g amandelmelk
-
1 el dikke kokosmelkof 2 el dunne kokosmelk
-
1 el water
-
1 banaande helft in kleine stukjes, de andere helft in ringen
-
1 pruimin stukjes gesneden
-
1 granaatappelof bessen
-
1 snuifje kaneel
-
1/2 tl vanille essence
-
1 el kokoskrullenof kokospoeder
-
1 el walnoten
Bereiding
Smeuïg, romig, warm, zoet. Zegt je dat wel wat? Dan zit je goed met deze creamy dreamy havermout. Het is niet zomaar een havermoutpapje, het is er één met smaak en structuur. Kokos en banaan zijn een perfecte match. De geur van de kaneel is heerlijk en helpt je wakker worden. De noten en kokosschilfers zorgen voor de crunchy bite en met het fruit krijg je al deel van je dagelijkse portie vezels en vitamines binnen. Gezond genieten dus! Voor de 5-minuten versie gebruik je de microgolf in plaats van een kookpot.
Stappen
1
Klaar
|
Snij de helft van de banaan in kleine stukjes en voeg ze toe aan de kom met de havervlokken. Kook dan de havervlokken samen met de amandelmelk, kokosmelk, water, kaneel en vanille-essence gedurende een 10-tal minuten op een zacht vuur. Roer geregeld om zodat het niet aanbrandt. Laat de zachte havermout nog heel even nawellen. |
2
Klaar
|
Gebruik je een microgolf, volg dan de kooktijd op de verpakking. Snij intussen de rest van de banaan en het fruit. |
3
Klaar
|
Schep het havermoutmengsel in een kommetje en voeg er het gesneden fruit, granaatappel of bessen, kokoskrullen en walnoten aan toe. |