Gevuld witloof

0 0
Gevuld witloof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
4 stronken witloof
300 g lamsgehakt of gehakt naar keuze
4 sneetjes rauwe ham
1 kl gedroogde oregano
1 takje rozemarijn
2 el pijnboompitten
2 el gemengde noten
2 teentjes look
olijfolie
peper en zout
keukentouw

Het is smaakvol, vullend en je hebt er heel weinig werk aan. 

Allergenen:
  • Noten

Bereiding

Share

Dit gerecht heeft het allemaal: smeuïg malse groenten, lichtjes gekarameliseerd, een krokant laagje rauwe ham, heerlijk gehakt.  Het is smaakvol, vullend en je hebt er heel weinig werk aan.  Dit gerecht is ook perfect geschikt voor een avondje onder vrienden.  Succes gegarandeerd!

Stappen

1
Klaar

Hak de rozemarijn fijn en voeg samen met de oregano en 1 geperst lookteentje toe aan het gehakt. Indien nodig voeg je nog extra zout en peper toe aan het gehakt.

2
Klaar

Snij het witloof in 2 en verwijder het harde gedeelte. Haal het binnenste van het witloof eruit, zodat je enkel de grote bladeren overhoudt. Het overige witloof ga je apart mee bakken. Verdeel het gehakt in 4 en maak er 4 worsten mee die ongeveer even lang zijn als het gehakt. Neem een halve stronk witloof en leg er de worst in, zet er de andere halve stronk op en druk lichtjes aan. Kruid met een beetje peper. De ham zorgt voor de zoute toets. Bind de stronk toe met een sneetje rauwe ham. Indien nodig bind je de stronk nog extra toe met keukentouw.

3
Klaar

Verwarm olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Leg er de stronken witloof in, samen met het binnenste van het witloof dat je er uitgehaald hebt en bak zacht gedurende een twintigtal minuten, tot het witloof zacht is en het gehakt gaar. Tussendoor voeg je een beetje water toe zodat het niet aanbrandt. Dat stooft ook makkelijker.
Hak intussen de noten grof. Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg er de look, noten en pijnboompitten aan toe. Bak dat even aan maar let op dat de look niet verbrand.

4
Klaar

Serveer het witloof en dresseer met het notenmengsel.
Je kan dit gerecht serveren met puree of knolselderpuree.

5
Klaar

Tip: je kan dit gerecht ook in de oven klaarmaken. Verwarm dan de oven voor op 180°C. Leg de stronken witloof in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Laat het minstens 30 minuten bakken in de oven, tot het witloof gaar is.

vorige
Courgette en tomaat met halloumi en spelt
volgende
Granola met noten en abrikoos
vorige
Courgette en tomaat met halloumi en spelt
volgende
Granola met noten en abrikoos
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here