-
4 stronken witloof
-
300 g lamsgehaktof gehakt naar keuze
-
4 sneetjes rauwe ham
-
1 kl gedroogde oregano
-
1 takje rozemarijn
-
2 el pijnboompitten
-
2 el gemengde noten
-
2 teentjes look
-
olijfolie
-
peper en zout
-
keukentouw
Bereiding
Dit gerecht heeft het allemaal: smeuïg malse groenten, lichtjes gekarameliseerd, een krokant laagje rauwe ham, heerlijk gehakt. Het is smaakvol, vullend en je hebt er heel weinig werk aan. Dit gerecht is ook perfect geschikt voor een avondje onder vrienden. Succes gegarandeerd!
Stappen
1
Klaar
|
Hak de rozemarijn fijn en voeg samen met de oregano en 1 geperst lookteentje toe aan het gehakt. Indien nodig voeg je nog extra zout en peper toe aan het gehakt. |
2
Klaar
|
Snij het witloof in 2 en verwijder het harde gedeelte. Haal het binnenste van het witloof eruit, zodat je enkel de grote bladeren overhoudt. Het overige witloof ga je apart mee bakken. Verdeel het gehakt in 4 en maak er 4 worsten mee die ongeveer even lang zijn als het gehakt. Neem een halve stronk witloof en leg er de worst in, zet er de andere halve stronk op en druk lichtjes aan. Kruid met een beetje peper. De ham zorgt voor de zoute toets. Bind de stronk toe met een sneetje rauwe ham. Indien nodig bind je de stronk nog extra toe met keukentouw. |
3
Klaar
|
Verwarm olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Leg er de stronken witloof in, samen met het binnenste van het witloof dat je er uitgehaald hebt en bak zacht gedurende een twintigtal minuten, tot het witloof zacht is en het gehakt gaar. Tussendoor voeg je een beetje water toe zodat het niet aanbrandt. Dat stooft ook makkelijker. |
4
Klaar
|
Serveer het witloof en dresseer met het notenmengsel. |
5
Klaar
|
Tip: je kan dit gerecht ook in de oven klaarmaken. Verwarm dan de oven voor op 180°C. Leg de stronken witloof in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Laat het minstens 30 minuten bakken in de oven, tot het witloof gaar is. |