Gezonde lasagne met zalm

0 0
Gezonde lasagne met zalm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
300 g zalm in lange repen van 2 cm gesneden
1 ui in dunne halve ringen
1 wortelen in de lengte in 4 gesneden en dan in fijne schijfjes
1 prei in dunne schijfjes van 0.5 cm gesneden
1 aubergine in de lengte in plakken van 0.5 cm, daarna in blokjes gesneden
1 el tomatenpuree
400 g tomaat in blik tomatenvlees in blik met basilicum
10 cl plantaardige light room
2 lasagnevellen
30 g parmezaanse kaas
1 el vetstof
peper en zout
1 el tijm gedroogd

Weinig werk, groots resultaat.

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Selderij
  • Vis

Bereiding

Share

#low carb #gezonde vetten #vis #comfortfood #veelgroentjes #mediterraans

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Snij alle groenten en de zalm zoals beschreven.

2
Klaar
15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor, hete lucht, op 180°C.
Zet een diepe pan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat de vetstof heet worden op medium vuur.
Stoof de ui gedurende een 2-tal minuten. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en laat een paar minuten verder stoven.
Kruid af met peper, zout en tijm. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat die 1 minuut meebakken.
Roer er de tomatenblokjes onder en voeg er een half blik water aan toe.
Voeg de room toe en meng goed. Proef of je voldoende gekruid hebt.
De groeten garen verder in de oven.
Neem een ovenschaal (ik gebruik een schaal van 20 x 15 cm) en verdeel een laag van het groentenmengsel over de bodem.
Verdeel er een paar repen zalm over. Leg daarop een lasagnevel.
Maak een volgend laagje: groenten, zalm, lasagnevel. Je maakt zelf zoveel laagjes als je wil.
Ik hou het graag laag in calorieën dus gebruik ik maar 2 vellen. De laatste laag maak je met de groentenmengeling. Strooi daarbovenop de Parmezaanse kaas.

3
Klaar
20 minuten

Oven

Zet de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten (kijk na op de verpakking van de lasagnevellen hoe lang de baktijd moet zijn voor het merk dat jij gebruikt).

vorige
Bloemkoolrisotto met pastinaak en gegratineerde kaas
volgende
Griesmeelpap met banaan en mango
vorige
Bloemkoolrisotto met pastinaak en gegratineerde kaas
volgende
Griesmeelpap met banaan en mango
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here