• Home
  • Vlees
  • Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes

Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes

0 0
Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 puntpaprika
200 g diepvrieserwten
300 g kippengehakt
ui
1 teentje look
2 tl paprikapoeder
3 tl karwijzaad
70 g tomatenpuree
1/2 blokje vetarme kippenbouillon
25 cl water
1/2 bekertje zure room
2 el peterselie
naar smaak peper en zout
olijfolie
of courgetti linguine

... karwijzaad.  Ik gebruik deze specerij zelf niet heel erg vaak.  Na vandaag wel :-) 

Allergenen:
  • Ei
  • Selderij

Bereiding

Share

‘t Is zoet, ‘t is een zaad en het heeft een anijsachtig aroma: het is… karwijzaad.  Ik gebruik deze specerij zelf niet heel erg vaak.  Na vandaag wel 🙂

Een heerlijk receptje voor een doordeweekse avond.  Dag 2 smaakt dit gerecht nog beter af want dan heeft het karwijzaad zijn volle aroma afgegeven en geeft het gerechtje een echte kick.

Je kan de pasta vervangen door gebakken courgetti of half-half pasta en courgetti.

Zure room geeft dit gerecht wat frisheid.  Als je niet graag zure room eet, dan kan je perfect gewone room of een plantaardig alternatief gebruiken.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Snij de puntpaprika in fijne reepjes.
Snipper de ui fijn.
Pers de look.
Kook de erwtjes beetgaar in kokend, gezouten water.

2
Klaar
30 minuten

Bereiding

Verwarm olijfolie in een diepe pan. Bak hierin zacht de ui, look en de puntpaprika tot de ui glanst.
Zet het vuur wat hoger en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt een paar minuten mee aan. Kruid voldoende met paprikapoeder, karwijzaad, peper en zout.
Roer er de tomatenpuree onder en laat die 1 minuut meebakken.
Bestrooi met de bloem, verkruimel er de kippenbouillon over en voeg het water toe.
Laat rustig verder afgedekt stoven gedurende een 15-tal minuten.
Kook intussen de pasta al dente. (Eventueel bak je nu de courgetti).
Meng de peterselie, zout en peper onder de zure room. Kruid voldoende zodat het gerecht niet flets wordt.
Meng het roommengsel onder het gerecht en laat nog even kort binden.
Verdeel de pasta over de borden en schep er het gehaktmengsel over.

vorige
Tajine van konijn met pruimen
volgende
Soepje van witte selder met appel
vorige
Tajine van konijn met pruimen
volgende
Soepje van witte selder met appel
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies