-
2 puntpaprika
-
200 g diepvrieserwten
-
300 g kippengehakt
-
ui
-
1 teentje look
-
2 tl paprikapoeder
-
3 tl karwijzaad
-
70 g tomatenpuree
-
1/2 blokje vetarme kippenbouillon
-
25 cl water
-
1/2 bekertje zure room
-
2 el peterselie
-
naar smaak peper en zout
-
olijfolie
-
of courgetti linguine
Bereiding
‘t Is zoet, ‘t is een zaad en het heeft een anijsachtig aroma: het is… karwijzaad. Ik gebruik deze specerij zelf niet heel erg vaak. Na vandaag wel 🙂
Een heerlijk receptje voor een doordeweekse avond. Dag 2 smaakt dit gerecht nog beter af want dan heeft het karwijzaad zijn volle aroma afgegeven en geeft het gerechtje een echte kick.
Je kan de pasta vervangen door gebakken courgetti of half-half pasta en courgetti.
Zure room geeft dit gerecht wat frisheid. Als je niet graag zure room eet, dan kan je perfect gewone room of een plantaardig alternatief gebruiken.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingSnij de puntpaprika in fijne reepjes. |
2
Klaar
30 minuten
|
BereidingVerwarm olijfolie in een diepe pan. Bak hierin zacht de ui, look en de puntpaprika tot de ui glanst. |